Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Нови газови кондензни комбинирани котли

Нови газови кондензни комбинирани котли

На всички тези въпроси отговор дават новите газови кондензни котли предлагани от  Екотерм Проект, серия SRS и серия SSP, производство на турскaта компания Alarko,  с мощност: 20 kW, 24 kW, 28 kW и 36 kW. Съоръженията са съвместими за изгаряне на природен газ и пропан-бутан. Съответстват на стандарт EN 15502 (газови котли с номинална топлинна мощност до 1000 kW) и са сертифицирани съгласно Директива ЕМС (Електромагнитна съвместимост) и LVD (Директива за ниско напрежение) от акредитирана организация.  Отличават се с елегантен и модерен дизайн, благодарение на което се вписват идеално в интериора на всеки дом.

Използваната иновативна кондензна технология и вградените висококачествени топлообменници дават възможност, отработените газове, отделени при процеса на горене, да се охладят дотолкова (до 40 °С), че водните пари, които се съдържат в тях да кондензират. При кондензацията се отделя топлина, която се отдава в топлообменика и повишава енергийната ефективност с до 20 %. С други думи към топлината получена в резултат на горивния процес, която се отделя към отоплителната инсталация, се добавя и топлината отделена при кондензацията на отработените димни газове. Благодарение на високата ефективност, разходът на енергия е по-нисък, което спестява пари и намалява емисиите в околната среда.

Теоретичната ефективност, която може да се постигне при газовите кондензни котли с пълно предварително смесване е 111%, а температурите на димните газове са между 40 и 67°С.

За да се намалят допълнително разходите, когато не е необходима пълна мощност, например в преходните сезони, топлинната мощността на котлите се модулира в голям диапазон – от 17% до 100%. Това намалява броя спирания и стартиране на топлоизточниците.

Новите комбинирани газови котли използват високо технологична, много функционална електронна платка от ново поколение. Посредством електронното управление на елегантния LCD дисплей се визуализират режимите на работа, температурата на водата, околната температура, предупреждения и съобщения за грешки. Изключително гъвкавият контрол позволява дистанционно управление на системата. Извършва се непрекъснат мониторинг на котела за безопасност, комфорт и високоефективна работа.

 
Display-1-
Display-2-
 

Възможностите, които предлага управлението на газовите кондензни котли серия SRS и серия SSP:

 
 • Съвместими както за високо температурни радиаторни системи (30-85°C), така и за ниско температурни лъчисти подови системи (30-45°С);
 • Информационно меню за потребителя;
 • Информационно меню за сервизния специалист;
 • Икономичен режим (есо mode);
 • Демо режим;
 • Непрекъсната във времето модулация на горивния процес за осигуряване на вода за отопление и БГВ;
 • Автоматична система за контрол на пламъка;
 • Време за първоначално увеличаване на мощността;
 • Функция за предварително подгряване на БГВ;
 • Настройка на периода на закъснение при активиране на функция подгряване;
 • Функция за защита срещу замръзване;
 • Функция против замръзване на БГВ;
 • Функция за програмиране на параметри.
 • Функции непозволяваща блокиране на циркулационната помпа;
 • Функция непозволяваща блокиране на трипътния вентил;
 • Функция за защита на помпата от претоварване при режим отопление;
 • Функция за защита на помпата от претоварване при режим БГВ;
 • Защита от ниско налягане на водата в отоплителния кръг;
 • Защита от високо налягане на водата в отоплителния кръг;
 • История на грешките с кодове за грешки (самодиагностика);
 • Комуникационен канал за дистанционно управление (протокол opentherm);
 • Функция за компенсация по външната температура (с използване на допълнителен външен сензор);
 • Избор на тип газообразно гориво;
 • Функция за почистване на комина;
 

Вграденият в кондензните газови котли SRS и SSP топлообменник е високо ефективен, издръжлив и устойчив на удари. Изработеният от неръждаема стомана топлообменик е с гладки овални тръби и има дълъг експлоатационен живот и е устойчив на кондензация. При комбинираните кондензни котли серия SSP, топлата вода за битови нужди, постъпваща в котела, преминава през топлообменни серпентини от неръждаема стомана, интегрирани като допълнение към основния топлообменник, като по този начин се постигат предварително подгряване и кондензация. Това доказва колко ефикасно работи котела.

ALARKO-TO

Ефективността се увеличава още повече с по-малки загуби от излъчване благодарение на студения корпус на горелката от страната на предния капак. Горелката при работа е безшумна, с дълъг експлоатационен живот. Емисиите на CO и NOx, в резултат на горенето, са сведени до минимални нива. Бързата поддръжка е възможна благодарение на лесния достъп до горивната камера, само чрез отстраняване на няколко гайки.

Горелката с предварително смесване, която се използва в кондензните комбинирани котли, изгаря газово-въздушната смес в идеално съотношение с много малък пламък. Малкият размер на пламъка осигурява както по-ниски нива на шум, така и минимални нива на вредните емисии. По този начин не се причинява замърсяване на въздуха и се опазва околната среда.

 

Необходимото количество, в зависимост от  мощността на котела за газо-въздушната смес се осигурява от вграден модулиращ вентилатор.  Скоростта на вентилатора се увеличава или намалява според мощността. По този начин се поддържа ниско ниво на шум и се предотвратява ниска ефективност, причинена от излишъка на въздух. Газовият клапан осигурява безопасно необходимия за горенето газов поток според модулиращия вентилатор, който се променя според мощността. С тръбата на Вентури се осигурява идеалната скорост на смесване на газа с въздуха в целия диапазон на мощността. Това е най-важното от гледна точка на осигуряването на  ефективно и чисто изгаряне.

Осигурена е максимална безопасност за Вас и Вашия котел с вградената система за отвеждане на димните газове.

ALARKO-V

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари